Over ons

De 50-dingenboeken zijn gebaseerd op een concept ontwikkeld en uitgewerkt door Stichting Buitenmakelaar voor de gemeente Bunnik, geïnspireerd door een lijst van het Britse Staatsbosbeheer.
                                                           

Stichting Buitenmakelaar (www.buitenmakelaar.nl)
Stichting Buitenmakelaar is in 2014 opgericht in Bunnik. De stichting heeft als doel kinderen in contact te brengen met de natuur en meer buiten te laten spelen. Daarnaast kinderen en volwassenen bewust te maken van het belang van op een verantwoorde wijze om te gaan met de eigen leefomgeving en laten zien dat ze zelf invloed daarop uit kunnen oefenen. De stichting draait volledig op vrijwillige inzet, heeft geen winstoogmerk en behaalde opbrengsten komen 100% ten goede van de doelstelling omschreven hierboven.

Jessicaas Ontwerp (www.jessicaas.nl)
Jessica van der Werff is professioneel knutselaar van beroep. De 50-dingenboeken worden door haar ontworpen en getekend. Er is altijd iets te beleven in de dingen die zij maakt. De ontwerpen nodigen uit om zelf verder te fantaseren en avonturen te beleven. Ook is ze de trotse moeder van twee nieuwsgierige ontdekkingsreizigers, Sophie en Guido. Zij nemen haar regelmatig mee in hun verhalen, die zijn altijd verassend en wonderlijk. Het gaat dan niet om wat het is, maar om het spelen en ontdekken.

 

50-dingenboek in de media
Het concept heeft de aandacht van de pers gekregen met o.a opnames voor RTV Utrecht en RTV Ronde Venen, en interviews bij NOS op radio 1 en Streekomroep West-Brabant. Het project is verkozen tot de provinciale winnaar van Kern met Pit 2014 en heeft in maart 2015 derde prijs gewonnen in de landelijke finale. Het initiatief is gepresenteerd op een landelijk symposium ‘Het landschap ben je zelf’, op een bijeenkomst van de 12 ‘landschappen’ en tijdens de ‘Future green city beurs’.

 

Achtergrond, 50-dingenboek