13 boeken uitgewerkt door lokale werkgroepen om kinderen in contact te brengen met de natuur in eigen omgeving. Voor meer informatie over het boek in jouw streek zie:

Alle boeken

Gratis voor kinderen uit groep 3
Boeken boordevol inspiratie en leuke activiteiten om buiten te doen. Boeken die geen score en geen goed of fout kent maar waarmee kinderen zelfstandig op avontuur kunnen. Ieder boek in de boekenreeks sluit naadloos aan op de lokale omgeving: met de keuze van activiteiten, een omgevingskaart en met de inzet van een lokale werkgroep die het project trekt in eigen streek.

Spannende activiteiten
50 activiteiten die te doen zijn in de omgeving van het kind. Spannende avonturen zoals slootje springen, onder de sterrenhemel slapen of in een boom klimmen. Ook creative activiteiten ontbreken niet; denk aan een natuurkunstwerken maken of wolkenverhalen verzinnen. Of activiteiten waarmee je de natuur ontdekt, zoals sporen zoeken of bijen bewonderen.

 

Kleurrijke illustraties
Kleurrijke illustraties zorgen ervoor dat ieder kind snapt wat de bedoeling is. De meeste onderdelen kunnen daarom zelfstandig worden uitgevoerd, in sommige gevallen is het leuk als een ouder mee gaat op ontdekkingstocht. Er kunnen ook speciale dagen georganiseerd worden waarop de kinderen samen een bepaalde activiteiten kunnen uitvoeren.

Handige kaart van de omgeving
Op een hele grote gedetailleerde omgevingskaart staan een aantal activiteiten aangegeven. Kinderen kunnen ook de plaats aangegeven waar hun eigen huis, school of favoriete plek staat.