(foto: Streekfonds Lopikerwaarden)

Ieder kind een eigen 50-dingenboek

Gratis voor alle kinderen uit groep 3, dat is het doel!
Een boek boordevol inspiratie en leuke activiteiten om buiten te doen. Een boek dat geen score en geen goed of fout kent maar waarmee kinderen zelfstandig op avontuur kunnen. Ieder boek in de boekenreeks sluit naadloos aan op de lokale omgeving: met de keuze van activiteiten, een omgevingskaart en met de inzet van een lokale werkgroep die het project trekt in eigen streek.

Spannende activiteiten
50 activiteiten die te doen zijn in de omgeving van het kind. Spannende avonturen zoals slootje springen, onder de sterrenhemel slapen of in een boom klimmen. Ook creative activiteiten ontbreken niet; denk aan een natuurkunstwerken maken of wolkenverhalen verzinnen. Of activiteiten waarmee je de natuur ontdekt, zoals sporen zoeken of bijen bewonderen.

 

Kleurrijke illustraties
Kleurrijke illustraties zorgen ervoor dat ieder kind snapt wat de bedoeling is. De meeste onderdelen kunnen daarom zelfstandig worden uitgevoerd, in sommige gevallen is het leuk als een ouder mee gaat op ontdekkingstocht. Er kunnen ook speciale dagen georganiseerd worden waarop de kinderen samen een bepaalde activiteiten kunnen uitvoeren.

Handige kaart van de omgeving
Op een hele grote gedetailleerde omgevingskaart staan een aantal activiteiten aangegeven. Kinderen kunnen ook de plaats aangegeven waar hun eigen huis, school of favoriete plek staat.