Opstart van het project door een gemeente

Een 50-dingenboek voor alle kinderen in groep 3 in jouw gemeente. Omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen meer buitenspelen, in de natuur dicht bij huis, ondersteunen wij (de vrijwilligers van Stichting Buitenmakelaar)  je hierin graag.  In 4-stappen kan jij, als gemeente, zorgen voor de opstart van dit niet-commerciële project in jouw regio.

4-stappen om het project op te starten

Het project
Het afgelopen 5 jaar hebben meer dan 16.000 kinderen in 13 regio’s een eigen ’50-dingenboek’ gratis gekregen. Het boek daagt kinderen (en hun ouders) uit om op ontdekkingsreis te gaan en meer tijd door te brengen in de natuur in hun eigen omgeving. 50 eenvoudige gratis activiteiten die kinderen zonder voorbereiding, dicht bij huis, kunnen doen.  De kleurrijke illustraties met weinig tekst prikkelen de fantasie en met een kaart van de omgeving krijgen ouders ideeën voor leuke speelplekken in de buurt. Wij hebben bewust voor een stevig boek gekozen: hierdoor liggen de drukwerkkosten hoger dan een éénvoudig boekje, maar je investeert in iets dat de kinderen echt waarderen en dat jaren lang meegaat.

Vrijblijvend een voorbeeld 50-dingenboek ontvangen? Neem contact met ons op

Vergelijking met andere initiatieven
Er zijn momenteel veel initiatieven om kinderen meer naar buiten te krijgen en meer in contact te brengen met de natuur. Veel initiatieven zijn gericht op het doorgeven van natuurkennis en/of georganiseerde excursies. Met het 50-dingenboek is de aanpak anders. Je kunt het als losse project inzetten of ter ondersteuning van andere natuurprogramma’s. Je bereikt met het boek ieder kind en draagt bij aan bewustwording, ook onder ouders: buitenspelen in de natuur is leuk en het kan – en mag – hier in de buurt!

Wat mensen zeggen over het project

In dit filmpje hoor je over de uitwerking van het 50-dingenboek voor gemeente de Ronde Venen (met dank aan RTV-Utrecht):

Geïnteresseerd?
In 4-stappen zorg jij, als gemeente, voor de opstart van het project in jouw gemeente. Daarna brengt een lokale werkgroep, met ondersteuning op vrijwillig basis van Stichting Buitenmakelaar, het project tot realisatie. Bestaat je lokale werkgroep uit vrijwilligers, dan kan je voor minder dan €10.000* (€7 per kind) (excl. btw) drie jaar lang ieder kind in groep 3 van de basisschool in jouw gemeente een eigen boek overhandigen. Dit bedrag is nodig voor de professionele vormgeving voor het samenstellen van een boek voor jouw regio en voor het drukwerk. De enige andere kosten zijn je eigen personeelskosten voor de opstart en eventueel een klein budget voor lokale publiciteit.  

Meer weten of heb je vragen? Wij horen van je graag

*Toelichting kosten op aanvraag.