Er wordt hard gewerkt!

Streekfonds Lopikerwaarden deelt deze maand hun 50-dingen boek uit aan kinderen in groep 3 in de Lopikerwaarden. Kinderen in Deventer krijgen een eigen boek dankzij de vrijwilligers van Springzaad. DOCK Hoogvliet is bezig met voorbereidingen voor de volgende ’50-dingen dag’. In Bunnik delen wij komende week 50-dingen kaartjes uit aan alle BSO’s. KrachtigBuiten en IVN zijn bezig met de laatste proefrondes voor een 50-dingen boek voor Etten-Leur. Daarnaast zijn initiatiefnemers in Goeree-Overvlakker, Nissewaard, Ridderkerk, Zuid-Kennemerland en Leiden aan het uitzoeken of een 50-dingen boek voor hun streek haalbaar is…. Leuk dat er zo actief aan het 50-dingen initiatief wordt gewerkt!

Categorieën .

5000 50-dingen boeken uitgedeeld!

Afgelopen oktober (2017) een mijlpaal bereikt: in het afgelopen 3 jaar hebben meer dan 5000 kinderen, verspreid over 7 gemeentes, een streekeigen 50-dingen boek gratis in ontvangst mogen nemen! Met dank aan alle sponsors, vrijwilligers en andere betrokkenen die dit mogelijk hebben gemaakt.
Afgelopen week zijn voor het eerst streekeigen 50-dingen boeken uitgedeeld in de Lopikerwaarden (op initiatief van Streekfonds Lopikerwaarden) en Hoogvliet (op initiatief van Dock Hoogvliet).  In gemeente Moerdijk is het boek voor het tweede jaar op een rij uitgedeeld en in de gemeente Bunnik voor het vierde jaar.
Iedere keer bij het uitdelen hartverwarmende reacties van de kinderen en positieve reacties van de leerkrachten, kinderen en ouders:
‘Mijn zoon van 7 heeft het al minstens 6 keer gelezen en is helemaal enthousiast. Iedere keer komt hij met het boekje aan. Hij wil alles doen. We hebben al vogels gespot .. geverfd met rietpluimen en bladeren en hij wil nu een brug bouwen. Een bij komend voordeel, hij leest zelf!, is druk met driehoekjes plakken en het boek heeft een speciaal plekje gekregen! Daarnaast heeft hij nu ook ontdekt wat een inhoudsopgave is en hoe een kaart werkt.’

Categorieën .

“Het boek is zo fijn omdat het mij goede ideeën geeft…”

“…Dingen die ik niet wist of niet kende die je hier buiten kunt doen.”

Ook voor ouders is het 50-dingen boek een bron van inspiratie, zo blijkt uit dit citaat van een moeder tijdens ‘Bunnik Fair’ zaterdag 10 juni 2017.

Terwijl kinderen insectenhotelletjes timmerde en aan een prijsvraag (‘beestjes herkennen’) meedeed, luisterden wij tijdens de Fair graag naar hun verhalen (en die van hun ouders) over hun ervaringen met het 50-dingen boek. Het boek hebben we het afgelopen drie jaar uitgedeeld aan de kinderen in de gemeente Bunnik en de reacties zijn nog steeds erg positief!

Ondertussen is het 50-dingen boek voor de Lopikerwaard (uitgewerkt op initiatief van Het Lopikerwaarden Streekfonds) bijna klaar en is er een start gemaakt aan een 50-dingen boek voor Hoogvliet, Rotterdam (op initiatief van welzijnsorganisatie DOCK).

Categorieën .

Springzaad Deventer deelt 1000 ’50-dingen boeken’ uit!

Springzaad Deventer, in samenwerking met NME-centrum Ulebelt, deelt ca. 1000 streekeigen 50-dingen boeken uit aan de kinderen in Deventer. Het idee is vorig jaar gekozen tot het beste groenste idee van Overijssel en mede dankzij het prijsgeld is het boek tot stand gekomen. De komende 3 jaar krijgt ieder kind in groep 3 van de basisschool een eigen exemplaar van het boek.

Ondertussen wordt er, op initiatief van Het Streekfonds Lopikerwaarden, hard gewerkt aan een 50-dingen boek voor de Lopikerwaarden.

Categorieën .

50-dingen boek uitgedeeld in de Ronde Venen

boek-ronde-venenHet 50-dingen boek voor de gemeente De Ronde Venen is klaar! Ruim 500 boeken zijn uitgedeeld aan alle kinderen in groep 3 van de basisscholen in de gemeente. Net als het boek voor de gemeente Bunnik, en voor Maarn en Maarsbergen, is het boek voor De Ronde Venen helemaal toegespitst op de lokale omgeving.
Vrijwilligers van o.a NME-centrum De Woudreus en IVN hebben, met ondersteuning van initiatiefnemer Dick Boogerd, het boek voor De Ronde Venen uitgwerkt.
In het boek vraagt ‘Kikker Floor (de venen door)’ of de kinderen mee willen op avontuur. Kikker Floor volgen? Kijk op www.facebook.com/kikkerfloor.
Gemeente De Ronde Venen, Stichting Carel Nengerman Fonds, Stichting Ronde Venen Fonds, Rabobank, Walraven, Utrecht West en Loyals hebben het project in De Ronde Venen gesteund.

Categorieën .

Boek onder de aandacht gebracht tijdens Bunnik Fair

Zaterdag, 11 juni, stonden wij (Stichting Buitenmakelaar)bunnikfair2016 b sqr op de BunnikFair om het 50-dingen boek voor Bunnik, Odijk en Werkhoven onder de aandacht te brengen. In onze kraam konden Bunnikers op een kaart van de gemeente hun favoriete buitenspeelplek aanstippen, zelf vliegers maken, aanmelden als ’50-dingen ambassadeur’ of gewoon met ons in gesprek.

In totaal zijn er 40 stippen bijgekomen op de kaart, 20 vliegers gemaakt en vier ambassadeurs geworven. Deze ambassadeurs gaan het boek (meer) onder de aandacht brengen op de scholen van hun eigen kinderen. Wij kijken terug op een geslaagde dag!

Categorieën .

Eerste 50-dingen boeken uitgereikt in Maarn en Maarsbergen

boek MMNBasisschoolkinderen in groep 3 en 4 van OBS De Meent in Maarn hebben op 4 maart 2016 hun eigen 50-dingen boeken gekregen.  De kinderen in groep 3 en 4 van de andere basisscholen in Maarn en Maarsbergen komen later deze maand aan de beurt. Maarn Maarsbergen Natuurlijk (www.mmnatuurlijk.nl)  heeft in samenwerking met Stichting Buitenmakelaar dit boek  ontwikkeld, financieel mogelijk gemaakt door: Elise Mathilde fonds, Streekfonds Utrechtse Heuvelrug, Rabobank Coöperatie Gelders Vallei, Carel Nengerman fonds en KFHeinfonds.

Categorieën .

Inwoners van Overijssel kiezen ‘de 50 dingen’ als het beste groenste idee

Een publieksjury van 100 inwoners van Overijssel heeft 28 januari ‘De 50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde’ gekozen tot het beste groenste idee om Overijssel. Samen met de inwoners wil de provincie de omgeving van kinderen groener maken en de natuur dichterbij brengen. Maike Nelissen van Springzaad in Deventer diende het idee in en ontving een cheque van 15.000 euro om het idee in uit te voeren. We zijn erg benieuwd of Springzaad gaat kiezen voor een boek gebaseerd op dat van Stichting Buitenmakelaar en Jessicaas Ontwerp, of dat het 50-dingen lijst een andere vorm gaat krijgen!

www.jijenoverijssel.nl/4858/de-50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde

Categorieën .

VWO-leerlingen presenteren ideeën voor 50-dingen boek gemeente Moerdijk

presentatie moerdijk sqrEr wordt hard gewerkt aan het 50-dingen boek voor de gemeente Moerdijk. VWO-leerlingen verzorgden gisteren in opdracht van Petra Wevers van KrachtigBuiten een mooie presentatie aan ca. 35 belangstellenden over natuurlijk spelen in de gemeente: welke locaties verdienen, in de mening van de scholieren, een plek in het boek?

Petra werkt in opdracht van de gemeente, en in samenwerking met Stichting Buitenmakelaar, aan de realisatie van het boek.
http://www.moerdijk.nl/50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde

Categorieën .