Het boek voor Maarn en Maarsbergen een stap dichterbij

licentie ondertekenen MMNVandaag tekenden Stichting Buitenmakelaar, Maarn-Maarsbergen Natuurlijk en Jessicaas Ontwerp voor de ontwikkeling van het 50-dingen boek afgestemd op de groene omgeving van Maarn en Maarsbergen.
De dorpen Maarn en Maarsbergen krijgen hun eigen variant van het boek . Initiatiefnemer Coosje Bakker: ‘In onze variant van het 50-dingen boek komen uiteraard activiteiten die specifiek zijn voor onze streek. Denk aan: kastanjes zoeken en  grafheuvels spotten.’ Het boek wordt in het voorjaar van 2016 gratis uitgereikt aan 120 kinderen in groep 3/4 van de basisscholen.
Het concept van het 50-dingen boek is zo opgesteld dat het zich eenvoudig laat omzetten naar andere gemeenten. De lijst met 50 activiteiten wordt daarbij steeds opnieuw afgestemd op de eigen regio. In de overeenkomst is vastgelegd dat ontwerper Jessica van der Werff de illustraties verzorgt, die in de praktijk hun kracht hebben bewezen. Uit heel Nederland is inmiddels interesse getoond voor het 50-dingen boek.