Drukwerk 50-dingenboek

Drukwerk heeft een grote ecologische voetafdruk. Wij willen er alles aan doen om deze voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Drukkerij Ecodrukkers (onderdeel van 'DeToekomst.nl') is gespecialiseerd in milieuvriendelijk drukken, daarom laten wij ons drukwerk door hen produceren. Ze rijden bijvoorbeeld elektrisch, gebruiken geen ongezonde oplosmiddelen, drukken met biologische inkt, gebruiken F.S.C. papier en de drukmachines werken op groene stroom. Lees op de site van Ecodrukkers over welke keurmerken en certificeringen ze beschikken: ecodrukkers.nl/duurzaam.

Verder weet Drukkerij Ecodrukkers precies hoe het 50-dingenboek gemaakt moet worden en zo ontvangen we altijd dezelfde hoge kwaliteit.

Kaart
Ga je samen met ons een 50-dingenboek maken voor jouw streek, kan je desgewenst de kaart op StonePaper laten drukken. StonePaper heeft een mooie, gladde uitstraling, is waterbestendig en heeft een hoge scheurvastheid waardoor de levensduur van de kaart wordt verlengd. StonePaper wordt (op het moment van schrijven (voorjaar 2019) in Taiwan gemaakt: van reststukken kalksteen uit een groeve, met 20% plastic (HDPE) als bindmiddel. In tegenstelling tot ‘gewoon’ papier wordt er bij de productie praktisch geen water gebruikt en, door het gebruik van resten kalksteen, is er weinig energie nodig. Helaas zijn de grondstoffen voor StonePaper niet hernieuwbaar en lijkt er in Nederland op dit moment nog geen mogelijkheid voor recycling te zijn. Voordelen en nadelen dus: aan jou de keuze!

(foto: Streekfonds Lopikerwaarden)