Blog: Een 50-dingenboek voor Halderberge.

Geschreven door Stichting Groen Onmoet.

DEEL 1

Een 50-dingenboek voor Halderberge? Dat wilden wij ook wel. Gaaf dachten wij, dat kunnen wij. We vinden het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met de natuur en het 50-dingenboek draagt hier aan bij.

We zijn het gesprek aan gegaan met Jessica en Jenny. Het gesprek vond plaats in onze natuurspeeltuin in Oud Gastel. Door het gesprek werden we nog enthousiaster om een 50-dingenboek voor Halderberge te gaan realiseren.

Het volgende wat we moesten gaan doen was kijken hoe we geld bij elkaar zouden kunnen krijgen om het boek te kunnen realiseren. We hadden net een succesvolle crowdfunding achter de rug dus dit moest ons ook wel gaan lukken. Vol goede moed gingen we op zoek naar fondsen en bedrijven die ons wilden ondersteunen. Helaas viel dit behoorlijk tegen. Het 50-dingenboek was al in meerdere regio’s uit gegeven waardoor fondsen aangaven dat het geen nieuw idee was. En waardoor deze fondsen geen bijdrage wilden leveren. We hebben op verschillende manieren ook bedrijven benaderd. Door flyers te sturen, bedrijven te mailen, enkele gesprekken aan te gaan, te adverteren in de regionale bode, diverse oproepen op social media en we hebben alle scholen in Halderberge benaderd. Helaas kregen we hier geen reacties op. De moed ging ons in de schoenen zakken. Wilde niemand ons sponseren? En gaat het ons dan nog wel lukken om een 50-dingenboek voor Halderberge te kunnen realiseren? Naar een rust periode in de vakantie toch weer begonnen met lijntjes uitzetten om toch te kijken of we nog mensen konden vinden die ons wilde helpen.

Uiteindelijk met veel geduld en een berg aan doorzettingsvermogen, blijven mailen, gesprekken blijven aan gaan, is het ons dan toch gelukt. We hadden het geld bij elkaar.

Facebook