5000 50-dingen boeken uitgedeeld!

Afgelopen oktober (2017) een mijlpaal bereikt: in het afgelopen 3 jaar hebben meer dan 5000 kinderen, verspreid over 7 gemeentes, een streekeigen 50-dingen boek gratis in ontvangst mogen nemen! Met dank aan alle sponsors, vrijwilligers en andere betrokkenen die dit mogelijk hebben gemaakt.
Afgelopen week zijn voor het eerst streekeigen 50-dingen boeken uitgedeeld in de Lopikerwaarden (op initiatief van Streekfonds Lopikerwaarden) en Hoogvliet (op initiatief van Dock Hoogvliet).  In gemeente Moerdijk is het boek voor het tweede jaar op een rij uitgedeeld en in de gemeente Bunnik voor het vierde jaar.
Iedere keer bij het uitdelen hartverwarmende reacties van de kinderen en positieve reacties van de leerkrachten, kinderen en ouders:
‘Mijn zoon van 7 heeft het al minstens 6 keer gelezen en is helemaal enthousiast. Iedere keer komt hij met het boekje aan. Hij wil alles doen. We hebben al vogels gespot .. geverfd met rietpluimen en bladeren en hij wil nu een brug bouwen. Een bij komend voordeel, hij leest zelf!, is druk met driehoekjes plakken en het boek heeft een speciaal plekje gekregen! Daarnaast heeft hij nu ook ontdekt wat een inhoudsopgave is en hoe een kaart werkt.’