Het 50-dingen boek

boek sqr

Jouw persoonlijk boek. Met een kaart van jouw omgeving.

Het boek krijg je gratis in groep 3. Aan het einde van de basisschooltijd is het boek vol: alle 50-dingen zijn gedaan!

Is het boek (nog) niet uitgedeeld op jouw basisschool? Dan kan je een 50-dingen boek kopen.

• Op iedere pagina vind je één van de 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde, als opstapje voor je naar buiten te gaan en de natuur om je heen te beleven.

"De eerste bemodderde kinderen hebben wij al door de straat zien trekken. ‘Ja, per ongeluk in de sloot gevallen toen ze probeerde slootje te springen…’."

• Bij iedere activiteit is er ruimte om te tekenen, te schrijven en foto’s op te plakken. En weinig tekst.

• Voor iedere activiteit die je gedaan hebt, knip je een hoekje af. Achterin zit de hoekjeskaart, waar je de hoekjes op kunt plakken.

‘‘ 'Ik wil bij volle maan wandelen. Dan mag ik het hoekje afknippen’. Later stond hij vol bewondering te kijken naar de maan gespiegeld in de rivier. Die herinnering heeft hij nog. Het afknippen van het hoekje? Al lang vergeten…"

• Sommige dingen doe je alleen of samen met je familie. Andere dingen kun je met de klas doen. Buiten welteverstaan. En in jouw omgeving.

• Met aansprekende vormgeving en volledig afgestemd op de doelgroep is het geen ‘bucket list’ om zo snel mogelijk af te vinken, maar een cadeau dat jaren lang meegaat. 

"Een 9-jarige meisje dat het boek gekocht heeft, constateerde dat ze al veel gedaan heeft en toen verzuchtte: ‘Ik ga gewoon weer opnieuw beginnen'. "

• En als het boek achter in de boekenkast belandt? De zaadjes zijn toch gezaaid: contact met de natuur is leuk - en het mag!

Wil je weten of er al een 50-dingen boek is voor jouw dorp, stad of streek? Zie het lijstje rechts van deze pagina.